Kovács Ildikó

A 2007. év tudományos dietetikusa – Kovács Ildikó 

Huszonöt éve végzett dietetikusként, 1992-ben élelmiszer-mérnöki, 1997-ben marketing szakközgazdászi diplomát szerzett.
Tizenöt éve vállalkozó, az Alimenta Bt. ügyvezetője. Megalakulása óta tagja az MDOSZ-nek, többször töltött be vezetőségi tisztséget.
Az Új Diéta szerkesztőbizottságát 2005 szeptembere óta vezeti ismét. 2007-ben az Új Diétában, az Élelmezésben, a Hivatásunkban és a Szívbarát Híradóban publikált, összesen tizenöt cikk szerzője vagy társszerzője.
Sajtó alá rendezte az MDOSZ protokolljait és konferenciaköteteit. Több 2007-ben zajló kutatási program vezetője, köztük az Egyetemisták Egészséges Táplálkozásért (EGYET Program) és a Nők testképe, önértékelése és elégedettsége életmódjával felméréseké. 
Szakterülete a táplálkozási prevenció, a lapkiadás és szerkesztés, valamint az internetes kommunikáció. Naprakészen tartja a www.diet.hu és www.ujdieta.hu weboldalakat.
Az Egészséges Magyarországért Egyesület programigazgatója, weboldalának és folyóiratának szerkesztője 2003 óta. 2006-tól a MESZK honlapjának és Hivatásunk című folyóiratának szerkesztésében is közreműködik.
Az Algida jégkrémszakértője, a Magyar Táplálkozástudományi Társaság vezetőségi tagja, honlapjának szerkesztője.
Az elmúlt évben tizenhárom előadást tartott konferencián, és egy továbbképzést szervezett Diabétesz 2007 – életmód és kezelés címmel. Aktívan részt vett a Sz.É.P. szűrőprogramokon, a Civil Szigeten és számos más egészségnapon, ahol dietetikus hallgatókat vont be önkéntesként a tanácsadói tevékenységbe.Ű
A dietetikusokat a www.dietetika,lap.hu és www.dieta.lap.hu linkgyűjteményeken is menedzseli.Add a Startlaphoz