Civil tevékenység


Egészséges Magyarországért Egyesület – Szívbarát program

Az Egészséges Magyarországért Egyesület legfontosabb célja táplálkozási prevenció, vagyis a szív-ér rendszeri betegségek arányának csökkentése. A gyakorlati megvalósítás érdekében jött létre 1997-ben a Szívbarát program, amely az élelmi rostban gazdag, teljes őrlésű lisztből készült gabonafélék fogyasztására, a gyakoribb zöldség- és gyümölcsfogyasztásra, az összes zsiradékbevitel csökkentésére, ezen belül is főleg a telített zsírsavat tartalmazó élelmiszerek fogyasztásának csökkentésére és a konyhasó-fogyasztás mérséklésére irányítja a figyelmet.

A Szívbarát étrendi ajánlások népszerűsítése mellett a program fő feladata a szívre előnyös összetételű termékek választékának és keresletének bővítése is, amelyet az egyesület a Szívbarát élelmiszerek tanúsítása és védjegyeztetése során lát el.

Munkatársként majd programigazgatóként 2003 decemberétől az egyesület megszűnéséig (2018) Kovács Ildikó látta el a szervezési, tudományos és adminisztratív feladatokat.

Ebbe beletartozott a kiadványok szerkesztése és terjesztése, rendezvények szervezése, részvétel a rendezvényeken, előadások, szűrések, adatgyűjtések, kutatások, tudományos és népszerű cikkek készítése, a weboldal szerkesztése, tagok nyilvántartása, pénzügyi koordináció és még számos más ügyviteli feladat ellátása.